Sluit menu

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met het BLUE Contact Center via 0347 754 760 of info@bluewellness.nl.

 

Situatie vanaf 25 september

Op dit moment is het nog onduidelijk óf en op welke manier de (eventuele) invoering van het corona-toegangsbewijs vanaf 25 september invloed gaat hebben op een bezoek aan de BLUE Wellnesslocaties. Wij wachten op meer informatie vanuit de overheid. Indien wij hier meer informatie over hebben, dan zullen wij dit op deze pagina communiceren.

Alle vragen rondom Corona
De geldigheid van mijn voucher en/of e-ticket is verstreken, kan ik deze nog gebruiken?

Nee. We hebben alle vouchers, e-tickets en andere bonnen gedurende de corona-periode ruimschoots verlengd. De uiterste inleverdatum was 1 september 2021. Het is niet meer mogelijk om vouchers met een verlopen geldigheid in te wisselen.

Ben je nog in het bezit van BLUE Wellness Tour tickets met een geldigheid tot 1 oktober 2021? Door de langdurige sluiting in het begin van 2021 hebben we de geldigheid verlengd tot 26 december 2021. Je kunt met de unieke codes regulier reserveren via onze website.

Zijn de BLUE Wellness locaties geopend?

Alle BLUE locaties gaan vanaf 5 juni weer volledig open. Dit betekent dat je vanaf 5 juni weer volledig kunt komen genieten van al onze sauna- en wellnessfaciliteiten inclusief onze lounge, restaurant en rustruimtes. Ein-de-lijk kun je weer komen genieten van een compleet wellness-moment!  Op deze pagina vertellen we je meer over de heropening van onze baden.

Ik heb een Hotelgeschenk voucher, blijven deze langer geldig?

Ben je in het bezit van een Hotelgeschenk voucher van Fletcher hotels waarvan de geldigheid binnenkort verloopt? Neem contact op met het Fletcher Contact- en supportcenter via receptie@fletcher.nl, zij zullen jouw verzoek in behandeling nemen en je informeren of de voucher verlengd zal worden.

Wat zijn jullie actuele openingstijden?

Alle BLUE locaties gaan vanaf 5 juni weer volledig open, dagelijks van 10:00 tot 23:00 uur. Dit betekent dat je vanaf 5 juni weer volledig kunt komen genieten van al onze sauna- en wellnessfaciliteiten inclusief onze lounge, restaurant en rustruimtes. Ein-de-lijk kun je weer komen genieten van een compleet wellness-moment! 

Is reserveren noodzakelijk?

Ja, reserveren is noodzakelijk en i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zelfs verplicht. Reserveren kan online via onze website. Klik hier om direct te reserveren.

Is mijn aankomst- en vertrektijd leidend?

Ja, je opgegeven aankomst- en vertrektijd zijn leidend. Om de rust en ruimte van de 1,5 meter regel probleemloos te garanderen vragen wij je om de opgegeven aankomst- en vertrekttijd aan te houden.

Welke maatregelen zijn er extra van toepassing?

Er zijn extra maatregelen van kracht. Deze kun je op deze pagina vinden en bekijken. Als je een bezoek brengt aan de BLUE Wellnesslocaties ga je akkoord met deze maatregelen/voorwaarden.

Zijn de beauty- en massagesalons geopend?

Onze BLUE Beautysalons zijn geopend. Je kunt komen genieten van een ontspannende massage of effectieve gezichtsbehandeling. Kijk voor het volledige aanbod en het maken van een reservering op deze pagina.

Ik heb nog gratis entree tickets van BLUE in mijn bezit. Zijn deze nog geldig?

Gratis entree vouchers welke uitgegeven zijn vóór 31 december 2020 zijn helaas niet meer geldig. Door de corona maatregelen kunnen onze locaties een veel lagere capaciteit aan gasten aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om gratis vouchers niet meer toe te laten. Gratis entree voucher welke uitgegeven zijn na 1 januari 2021 zijn geldig tot en met de datum welke vermeld staat op de voucher op basis van actiebeschikbaarheid. Door de lage capaciteit zijn veel dagen voor actievouchers snel volgeboekt. Tijdig reserveren is dus zeer verstandig.

Reserveren
Ik heb een e-ticket, maar het lukt mij niet om online te reserveren.

Reserveren met een e-ticket kan alleen online via deze pagina. Na het invoeren van jouw unieke e-ticketcode start het reserveringsproces en zal direct de beschikbaarheid van jouw e-ticket getoond worden. 
Het kan zijn dat er voor jouw specifieke e-ticket geen beschikbaarheid meer is, maar voor een reguliere entree nog wel. Per actie, voucher of arrangement is er een bepaalde beschikbaarheid welke getoond wordt in de reserveringsmodule.

Kom je er niet uit? Neem contact op met het BLUE Contact Center dit kan telefonisch op het nummer 0347 - 754 760 of per mail via info@bluewellness.nl.

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen?

Je kunt je reservering wijzigen door het wijzigingsformulier op de website in te vullen, ga naar deze pagina om je wijziging aan te vragen. Onze medewerkers kijken dan of het mogelijk is om de reservering te wijzigen, in sommige gevallen kan het zijn dat dit niet mogelijk is.

LET OP! Heb je een wellness entree geboekt i.c.m. een hotelovernachting? Dan dien je de hotelovernachting ook te wijzigen als de aankomstdatum gewijzigd is, neem hiervoor direct contact op met de Fletcher hotel receptie waar jij de reservering hebt gemaakt. BLUE Wellness kan je hotelreservering niet wijzigen of annuleren. 

Is reserveren noodzakelijk?

Ja, reserveren is noodzakelijk en i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zelfs verplicht. Het is niet mogelijk om de BLUE wellnesslocaties te bezoeken zonder vooraf gereserveerd te hebben. Reserveren kan online via onze website. Klik hier om direct te reserveren.

Hoe ver van te voren kan ik online reserveren?

Het online reserveren van een entree, arrangement en/of behandeling is mogelijk tot maximaal 3 maanden vooruit (op basis van beschikbaarheid). Wil je een datum reserveren die verder in de toekomst ligt? Neem contact op met desbetreffende BLUE Wellness locatie om te informeren naar de mogelijkheden. Het reserveren van een bezoek met een e-ticket kan enkel online en maximaal 3 maanden vooruit, afhankelijk van de geldigheid van het e-ticket.

E-tickets & vouchers
Waarom is er geen beschikbaarheid als ik met mijn e-ticket wil reserveren, maar wel bij het reserveren van een reguliere entree?

Voor acties, e-tickets en reguliere dagentrees bieden wij dagelijks een bepaalde beschikbaarheid aan. Op deze manier is er voor mensen met en zonder voucher of e-ticket de mogelijkheid om naar één van de Blue Wellnessresorts te komen. Het is dus mogelijk dat bepaalde dagen niet meer te boeken zijn met een e-ticket of actie, maar nog wel met een reguliere dagentree of arrangement. Het is niet mogelijk om een reguliere dagentree te boeken om vervolgens een kortingsbon, e-ticket of voucher te verzilveren. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij op tijd te reserveren. Op die manier kun je altijd op jouw gewenste dag reserveren.

Mijn voucher is verlopen, kan ik deze verlengen?

Het is niet mogelijk om vouchers en/of kortingscodes te verlengen.

Ik heb een e-ticket van een andere organisatie ontvangen, hoe moet ik reserveren?

Heb je een e-ticket of voucher bij een andere organisatie dan bij ons aangeschaft? Dan kun je in veel gevallen online reserveren door je e-ticketcode te verzilveren op de startpagina van het reserveringsproces. De code die je moet gebruiken vind je in de meeste gevallen onder of naast de barcode. Op het betreffende e-ticket of voucher staat aangegeven of je wel of niet online kunt reserveren.

De geldigheid op mijn voucher verschilt van de geldigheid op de website. Welke geldigheid is geldig?

De geldigheid op de website is de juiste geldigheid. Onze receptiemedewerkers zullen ten alle tijden de geldigheid van de website aanhouden.

Mijn e-ticket is niet persoonsgebonden, wat betekent dit eigenlijk?

In veel gevallen zijn e-tickets niet persoonsgebonden. Dit betekent dat andere personen ook gebruik kunnen maken van de door jou gekochte e-tickets.

Wanneer ontvang ik mijn bestelde e-tickets?

Vrijwel al onze e-tickets welke je online aankoopt worden direct, digitaal als PDF naar je opgegeven e-mailadres verstuurd. Dit gebeurd zodra wij de betaling hebben ontvangen. Let op! Betaal je met een buitenlandse betaalkaart of met een creditcard? Dan kan het zijn dat de betaling later verwerkt gaat worden door je bank. Je ontvangt de e-tickets pas als de betaling is verwerkt.

Ik heb een e-ticket aangevraagd, maar ik heb nog niets ontvangen

Heb je alle stappen doorlopen en alle gegevens goed ingevuld? Is het e-mailadres dat je hebt opgegeven correct? Het kan dan zo zijn dat je e-ticket(s) in je spambox terecht zijn gekomen. Heb je ook je spambox nagekeken en is het al langer dan 30 minuten geleden dat je het e-ticket hebt aangevraagd? Neem dan contact op via onze klantenservice: info@bluewellness.nl (ma t/m vrij) of neem telefonisch contact op met een BLUE wellnessresort (ma t/m zo).

Wat is de levertijd?

Online bestellingen worden als e-ticket per mail toegestuurd, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. De levertijd van digitale e-tickets is doorgaans 5 minuten. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode kan het langer duren. De e-tickets worden toegestuurd zodra de betaling is ontvangen.

Zijn kortingsbonnen, e-tickets of vouchers voor een wellness entree ook geldig voor een arrangement?

Kortingsbonnen voor een wellness entree zijn alleen geldig voor een wellness entree. Deze kortingsbonnen, e-tickets of vouchers kunnen dus niet ingeleverd worden voor een arrangement of ander product en/of dienst.

Het arrangement of actie is een 'Web only' product. Wat houdt dit eigenlijk in?

Dit arrangement of deze actie dien je eerst online te kopen, je ontvangt dan direct een e-ticket per mail toegestuurd. Na het ontvangen van dit e-ticket kun je reserveren bij de vestiging van jouw keuze. Het is dus niet mogelijk om dit arrangement of actie op locatie te betalen of te reserveren.

Behandelingen
Hoe laat vindt mijn geboekte behandeling plaats?

Behandelingen kunnen plaatsvinden tussen je opgegeven (online) aankomst- en vertrektijd. De behandeltijden worden bij aankomst aan je doorgegeven. 

Kunnen behandelingen gelijktijdig plaatsvinden?

Kom je met meerdere personen, dan doen wij onze uiterste best om de behandelingen gelijktijdig te plannen. Wij kunnen dit echter niet met zekerheid garanderen. De behandeltijden worden bij aankomst aan je doorgegeven.

Kan ik mijn voorkeur voor de behandeltijd doorgeven?

Wij doen onze uiterste best om aan je wensen te voldoen. Echter kunnen wij de tijden niet met zekerheid garanderen. Behandelingen kunnen plaatsvinden tussen de door jou opgegeven aankomst- en vertrektijd. De tijden van de behandelingen worden bij aankomst aan je doorgegeven.

Ik kom iets later dan de aangegeven aankomsttijd, moet ik dit doorgeven?

Indien je een behandeling hebt gereserveerd en niet op de aangegeven aankomsttijd kunt arriveren, dien je dit vooraf tijdig aan ons door te geven. Jouw behandeling kan namelijk al op de door jouw aangegeven aankomsttijd zijn ingepland.

Kan ik een behandeling reserveren zonder gebruik te maken van de sauna- en wellnessfaciliteiten?

Je kunt ook van een ontspannende massage of gezichtsbehandeling genieten zonder saunabezoek tenzij dit nadrukkelijk bij een specifieke behandeling staat aangegeven.

Kan ik op de dag zelf ook nog behandelingen reserveren?

Beauty behandelingen en massages zijn erg populair. We raden je daarom aan om vooraf je gewenste behandeling te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Indien beschikbaar kun je op de dag zelf nog een behandeling reserveren. 

Eten & drinken
Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om je eigen consumpties te nuttigen bij BLUE Wellness. Alle locaties beschikken over een restaurant en/of horecagelegenheid waar je ieder moment van de dag terecht kunt voor een hapje en drankje.

Ik heb een allergie, hoe kan ik dat doorgeven?

Indien je een allergie hebt, raden wij je aan dit aan tafel door te geven. Heb je een specifieke allergie? Dan raden wij je aan om tijdens het maken van de reservering kenbaar te maken welke allergie je hebt, zodat de koks vooraf kunnen zorgen dat er specifieke ingrediënten in huis zijn om voor jou een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden.

Hoe laat vindt de lunch plaats?

Bij BLUE vind je geen massale buffetten maar geniet je a la carte van de uitgebreide (h)eerlijke menukaart. De broodgerechten serveren wij tot 17:00 uur, alle overige gerechten zijn de hele dag door te bestellen tenzij anders aangegeven.

Hoe laat vindt het diner plaats?

Bij BLUE vind je geen massale buffetten maar geniet je a la carte van de uitgebreide (h)eerlijke menukaart. Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom in het restaurant voor het diner. Stel je eigen 3-gangen diner samen uit onze dinerkaart. 

Cadeaukaarten
Kan ik een cadeaukaart ook aan de receptiebalie kopen?

Het is mogelijk om zowel online als aan de receptiebalie een cadeaukaart aan te kopen. Let op! Dit is alleen mogelijk voor cadeaukaarten. Acties zijn, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven, alleen online in onze webshop te koop. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden om teleurstellingen aan de receptie te voorkomen.

Wanneer dien ik mijn kortingsvoucher in te leveren?

Wanneer je in het bezit bent van een kortingsvoucher, dan dien je deze vooraf online te reserveren. Eventuele cadeaukaarten kun je tijdens je bezoek bij de receptie inleveren.

Kan ik een hotelovernachting reserveren in combinatie met mijn wellnessdag?

Jazeker kan dit. Klik hier voor ons actuele aanbod aan wellness arrangementen inclusief hotelovernachting.

Ben je in het bezit van een hotelvoucher of e-ticket? Raadpleeg de informatie op de desbetreffende (actie)voucher. Tip! Reserveer eerst jouw hotelvoucher, vervolgens kun je je dagje wellness op dezelfde data reserveren.

Kan ik een cadeaukaart online verzilveren?

Het is helaas niet mogelijk om een cadeaukaart online te verzilveren. Deze worden op locatie ingenomen/afgewaardeerd. 

Overige
Wat zit er allemaal bij de prijs in?

Wij bieden verschillende entreevormen, arrangementen en behandelingen aan.  Op de website bij jouw gewenste keuze staan onder het kopje 'inhoud' alles vermeld wat er inbegrepen is. Alle overige bestedingen tijdens jouw dagje sauna zijn exclusief en kun je na afloop afrekenen bij de receptie. 

Zijn er speciale damesdagen?

Nee, bij BLUE zijn er geen speciale damesdagen. Alle dagen van de week zijn gemengd.

Mag ik mijn eigen badjas, handdoeken en slippers meenemen?

Tijdens je bezoek kun je gebruik maken van je eigen badjas, handdoeken en slippers. Je kunt deze ook bij de receptie huren. Na afloop mag je de slippers mee naar huis nemen en laat je de was bij ons achter, zo kom je nog meer ontspannen thuis.

Hoe laat vindt de rondleiding plaats?

Bij de receptie kun je informeren wanneer de rondleidingen plaatsvinden. Deze worden op verzoek uitgevoerd door een van de wellnessmedewerkers.

Kan ik kolven tijdens mijn wellnessdag?

Ja, er is bij iedere BLUE Wellnesslocatie een ruimte beschikbaar om te kolven. Voor meer informatie kun je terecht bij de receptie van de desbetreffende locatie.

Zijn de BLUE Wellnesslocaties rolstoel toegankelijk?

De BLUE Wellnesslocaties zijn helaas niet toegankelijk voor minder valide personen m.u.v. BLUE Wellness Trivium. 

Mag ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Ook tijdens je zwangerschap kun je genieten van een dagje wellness. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. We raden je in alle situaties af om tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap een bezoek te brengen aan de sauna. In de laatste 6 weken van je zwangerschap raden we je aan om warme (kruiden)baden te mijden i.v.m. eventuele infecties. Uiteraard geldt ten alle tijden: luister goed naar je eigen lichaam. 

Mag ik badkleding aan tijdens mijn bezoek aan BLUE?

Het dragen van badkleding is alleen toegestaan op de speciale badkleding-mag-dagen.Op deze speciale dagen is het toegestaan om zowel met als zonder badkleding gebruik te maken van alle sauna- en wellnessfaciliteiten. Deze dagen vinden 1x per week plaats bij de BLUE Wellnessresorts in Helmond, Sittard en Wellnessboot Mill. Klik hier om te kijken op welke dag van de week het Badkleding-mag-dag is. Bij BLUE Wellnessresort Leiden, BLUE Wellness Stadspark en BLUE Wellness Trivium is het dragen van badkleding niet toegestaan. Deze vestigingen hebben géén badkleding-mag-dagen en/of ochtenden.

Is het verplicht om badkleding te dragen op badkleding-mag-dagen?

Nee, op badkleding-mag-dagen is het zowel met als zonder badkleding mogelijk om gebruik te maken van de sauna- en wellnessfaciliteiten.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Parkeren voor bezoekers van BLUE Wellness, m.u.v. onze locatie in Leiden, is gratis.

Mag ik mijn mobiele telefoon gebruiken tijdens mijn bezoek?

Bij de BLUE Wellnesslocaties ben je echt een dagje offline. Het is enkel toegestaan om je mobiele telefoon te gebruiken bij de receptie van de wellnesslocatie. Respecteer hierin ook de privacy van andere gasten. De mobiele telefoon dient dus in het kluisje opgeborgen te worden.

Wellness abonnement
Is vooraf reserveren noodzakelijk met een wellness abonnement?

Ja, reserveren is noodzakelijk en i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zelfs verplicht. Ook voor abonnementhouders. Dit kan maximaal 14 dagen vooruit via onze website. Klik hier om direct jouw bezoek te reserveren.

Kan ik een wellness abonnement afsluiten bij BLUE?

Het is niet mogelijk om een wellness abonnement af te sluiten. Wij bieden 10- en 25-badenkaarten aan. Deze badenkaarten zijn gedurende het jaar uitsluitend online verkrijgbaar - klik hier. Na aankoop zijn de badenkaarten één jaar geldig en niet persoonsgebonden. Dit houdt in dat je een badenkaart kunt delen met bijvoorbeeld je partner, saunamaatje of vriend of vriendin.